Αστρονομία και Κοσμολογία, Φυσικές επιστήμες και τεχνολογία, Μεταφυσική και Ψυχολογία

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Τηλεπαθητικά μυνήματα

Καταστάσεις συνείδησης
Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα διαιρείται σε πέντε μήκη κύματος : τα δέλτα, τα θήτα, τα άλφα, τα βήτα και τα γάμμα.
Τα κύματα δέλτα λειτουργούν στη χαμηλότερη ταχύτητα κι εμφανίζονται όταν κοιμόμαστε βαθιά. Τα κύματα θήτα επέρχονται φυσιολογικά στη διάρκεια του ύπνου. Συνδέονται με την διαίσθηση και τις καταστάσεις έκστασης. Τα κύματα άλφα επικρατούν νωρίς το πρωϊ και συνδέονται με τη δημιουργική διαδικασία. Τα κύματα βήτα συμβαίνουτν όταν είμαστε δραστήριοι. Εμποδίζουν τη δημιουργική διαδικασία. Τα κύματα γάμμα είναι τα γρηγορότερα όλων και συνδέονται με την σύνθετη σκέψη.
Σε πολλές κουλτούρες προκαλούνται επίτηδες εγκεφαλικά κύματα θήτα και άλφα για να επιτευχθεί η εισαγωγή σε τροποποιημένες καταστάσεις συνείδησης. Οι Σαμάνοι για παράδειγμα, προκαλούν αυτά τα κύματα μέσα από δραστηριότητες όπως το τελετουργικό χτύπημα του τυμπάνου, η ψαλμωδία και ο χορός.
Jane Struthers, Η βίβλος της μεταφυσικής, Ισόρροπον 2008
" Το μυστικό της μεταβίβασης της σκέψης " γράφει ο Γιώργης Καραφουλίδης, " έγκειται στην εκμετάλλευση των κυμάτων άλφα που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο. Όπως βεβαιώνουν οι ερευνητές, με την έκφραση του εγκεφάλου σε κύματα άλφα μπορούν να ληφθούν πληροφορίες απ' όλα τα μέρη του κόσμου.
Εδώ η ρύθμιση ( συντονισμός ) στο κανάλι εκπομπής του εγκεφάλου ενός ορισμένου ανθρώπου, μπορεί να συγκριθεί με τη ζεύξη μιας συσκευής ραδιοφώνου ή τηλεόρασης σ' ένα ορισμένο πομπό. Γι' αυτό έχει εκφρασθεί επανειλημμένα η άποψη και μάλιστα λέγεται χωρίς επιφύλαξη, ότι ο κυρίαρχος του κόσμου θα είναι εκείνη η υπερδύναμη που θα έχει αναπτύξει πρώτη την τηλεπάθεια και κυρίως τις συσκευές ελέγχου σκέψης στην ανώτερη τεχνική τελειότητα.
Η τηλεπάθεια έχει όλες τις προοπτικές να γίνει η γλώσσα του διαστήματος του μέλλοντος. Ασφαλώς δεν είναι σύμπτωση ότι ταυτόχρονα με την έρευνα του εξωτερικού διαστήματος, έχει κάνει μεγάλες προόδους κι η έρευνα του " εσωτερικού χώρου " των ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων του ανθρώπου. "


Άποψη από το εσωτερικό του Γραμμικού Επιταχυντή ( Linac ) στο Εθνικό Εργαστήριο Επιταχυντών Φέρμι ( Fermilab ) κοντά στο Σικάγο.
Jim Al-Khalili, Κβαντικά παράδοξα, Τραυλός 2005
Οι μάντεις όμως δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τη μεταφυσική. Ο Νίκος Ταμπάκης, Η.Μ. μηχανικός, στο βιβλίο του " Από τη φυσική στην μεταφυσική " γράφει :
" Το νετρίνο, καθώς μοιάζει κυριολεκτικά με φάντασμα* που γλιστράει απαρατήρητο ανάμεσα στα χειροπιαστά στοιχειώδη σωματίδια όπως τα ηλεκτρόνια, ποζιτρόνια κλπ., είναι το σωματίδιο που προβάλλεται ως το σωματίδιο φορέας των τηλεπαθητικών μυνημάτων.
Λέω προβάλλεται γιατί δεν έχουμε την παραμικρή νύξη πως μπορούν τα τόσο μικρά ηλεκτροδυναμικά των εγκεφαλικών σημάτων να επιδράσουν πάνω στο αφόρτιστο νετρίνο. Κάτι τέτοιο σήμερα ( 1980 ) μοιάζει τελείως απίστευτο. Ακόμα χειρότερα, ενώ το νετρίνο ως σωματίδιο έχει εντοπισθεί, δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμα κύματα νετρίνο που είναι απαραίτητα για να εξηγήσουμε τη μετάδοση πληροφορίας. Αλλά στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι είχαμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε τα ραδιοφωνικά κύματα πρωτού ο Αϊνστάιν μας δείξει ότι αποτελούνται από σωματίδια, τα γνωστά μας φωτόνια.
Αν τα νετρίνο από τον Ήλιο, τ' άλλα αστέρια ή κι άλλους γαλαξίες διασχίζουν κατά εκατομμύρια τον εγκέφαλό μας χωρίς οι αισθήσεις μας να μας ενημερώνουν, είναι πολύ πιθανόν να μην είναι τα μόνα. Έτσι, χάρη στις εξωτικές ιδιότητες μερικών στοιχειωδών σωματιδίων, για την μεταφορά τηλεπαθητικών μυνημάτων έχουν προταθεί επίσης τα ταχυόνια και τα βαρυτόνια. Μια άλλη κατηγορία επιστημόνων, ακολουθώντας μια σύγχρονη εκδοχή του δυαδισμού ύλη - πνεύμα προτείνουν σωματίδια - φορείς του πνεύματος."
* Στο ίδιο βιβλίο βρήκα επίσης την πληροφορία ότι το 1882 στην Αγγλία, την πατρίδα των φαντασμάτων, ιδρύθηκε η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών για να στεγάσει τις μεταφυσικές ανησυχίες πολλών γνωστών επιστημόνων της εποχής. Ανάμεσα στα διάσημα παλαιά μέλη της βρίσκουμε φυσικούς σαν τους O. Lodge, Lord Rayleigh, τον πατέρα του ηλεκτρονίου J.J. Thomson ή ακόμα, τον επικίνδυνα ενθουσιώδη αστρονόμο C. Flammarion ο οποίος το 1869 διαβεβαίωνε πως " ο πνευματισμός δεν είναι θρησκεία, αλλά μια επιστήμη της οποίας μόλις γνωρίζουμε την αλφαβήτα. "
Πηγές στοιχείων : Jane Struthers, Η βίβλος της μεταφυσικής, Ισόρροπον 2008, Γιώργης Καραφουλίδης, Τηλεπάθεια, Δρόμων 2007, Νίκος Ταμπάκης, Από τη φυσική στη μεταφυσική, Ι .Ζαχαρόπουλος 1984, και το βιβλίo που ήδη αναφέρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: